Wat is bento?

Je hebt vast wel eens van een bentobox gehoord, maar je weet waarschijnlijk niet precies wat het is. Het lijkt in eerste instantie een beetje op een broodtrommel met verschillende compartimenten die worden gevuld met verschillende soorten voedsel. Eigenlijk is dit ook wat een bentobox is. Het is een gevarieerde lunchbox met veel verschillende ingrediënten, alleen een bentobox is zoveel meer dan een alledaags lunchpakket. In dit artikel lees je meer over de bentobox en je ontdekt wat de voordelen van een bentobox zijn. 

Waar komt de bentobox vandaan?

De bentobox komt van origine uit Japan. De bentobox wordt voor het eerst in het jaar 1100 gerapporteerd. De arbeidersklasse maakten een dag van tevoren rijst klaar. De volgende dag namen ze de rijst in een klein bakje mee naar werk. Dit was in feite de geboorte van de bentobox, maar dan nog in primitieve vorm. Honderden jaren later werd de bentobox geraffineerd, hij werd versierd en men nam hem mee om te picknicken. Men vulde de bentobox met lekkernijen die werden geconsumeerd onder het genot van thee. 

Het heeft daarna nog lang geduurd voordat de bentobox zich verder verspreidde. Pas toen de trein werd ontwikkeld, begon men in de rest van het land bentoboxen te eten. De toeristen en reizigers raakten geïnspireerd door de bentoboxen van de arbeiders en namen deze over. Daarna werd het een traditie om bentoboxen in cafés te eten. Pas aan het einde van de 20e eeuw begonnen schoolkinderen bentoboxen mee te nemen. Tegenwoordig kun je in bijna heel Azië bentoboxen vinden. Daarnaast worden bentoboxen steeds populairder in Europa en Amerika.

 

Wat zit er in een bentobox?

In principe kan er van alles in een bentobox zitten, maar een klassieke bentobox bevalt altijd iets van rijst, vlees en groenten. Het doel van een bentobox is om een gezonde, maar tegelijkertijd ook lekkere lunch te verzorgen. Veel kinderen in Japan nemen een bentobox mee naar school. Het is dan ook een sport onder ouders om de mooiste bentobox aan hun kind mee te geven. Over het algemeen zijn de volgende ingrediënten vaak in een bentobox te vinden:

  • Rijst: er zit altijd wel iets van koolhydraten in een bentobox. Het kan ook brood of pasta zijn.
  • Vlees: proteïnen zijn ook een belangrijk onderdeel van de bentobox. Uiteraard bestaan er tegenwoordig ook vegetarische bentoboxen, dus er hoeft niet altijd vlees in een bentobox te zitten.
  • Vis: als er geen vlees in een bentobox zit en het is geen vegetarische bentobox, dan zit er altijd wel iets van vis bij. Meestal gaat het dan om zalm of garnalen. 
  • Groenten: groenten zitten standaard in een bentobox, de bentobox is namelijk een gezonde lunch. Meestal vind je bonen, broccoli en iets van sla in een bentobox. 
  • Fruit: vaak wordt er ook iets van fruit in een bentobox gestopt, dit wordt dan als het toetje gezien.

Voordelen van bentoboxen

Bentoboxen zijn niet alleen heel lekker, ze brengen ook veel voordelen met zich mee. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste voordelen:

  • Bentoboxen zijn super makkelijk te bereiden.
  • Ze zijn heel gezond en ook nog eens lekker.
  • Je kunt makkelijk een bentobox afhalen zonder meteen ongezond te eten.
  • Bentoboxen zien er super mooi uit, je maakt dus makkelijk indruk op je collega’s. 
  • Het is leuk om een bentobox te maken. 

Adres

Kotter 74 1184WL Amstelveen

Contact

06 48925181 (whatsApp)

© 2024 |ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN HINAICHI BENTO

WEBSITE DEVELOPMENT DOOR DIGITAL WIZARDS